بایگانی دسته: آموزش
«انسان و رفتار جنسی-۱۶» به قلم دکتر غلامحسین قائدی
در مبحث پیشین، انواعی از روابط عاطفی و صمیمانه در زندگی بزرگسالان و نقش این نوع روابط در زندگی جنسی افراد بزرگسال مورد بررسی قرار گرفت، زندگی مجردی و اثرات آن بر سلامت و رفتار جنسی، زندگی بدون ازدواج با شریک عاطفی/جنسی و تاثیر آن بر رفتارهای جنسی شرکای جنسی و درنهایت ازدواج رسمی، تاریخچه آن و اشکال مختلف آن در جوامع فرد گرا و جمع گرا و رفتارهای جنسی متاثر از آن ها بررسی شد.
«انسان و رفتار جنسی-۱۵» به قلم دکتر غلامحسین قائدی
زندگی و رفتارهای جنسی در دوران بزرگسالی- بخش ۱(سبک های زندگی بزرگسالان)
روابط عاطفی، صمیمانه و رفتارهای جنسی به شکل های مختلف، نقش مهمی در زندگی اغلب بزرگسالان دارد. تجرد، تاهل یا زندگی با یک شریک عاطفی، انواعی از زندگی افراد در دوران بزرگسالی هستند که عنصر مهمی در هویت فردی آنها و طرف مقابلشان می باشد. در این مبحث به دنبال بررسی اشکال مختلف زندگی بزرگسالان و تاثیری که انواع شکل های زندگی در زمان بزرگسالی بر روابط عاطفی و صمیمانه افراد می گذارد، هستیم. ادامه مطلب …
پرسش وپاسخ ۱۵
-
تعریف شما از ناتوانی جنسی چیست؟
ناتوانی هایی جنسی در واقع نوعی اختلال یا مشکل در کارکرد جنسی نرمال ما محسوب می شود، این مشکل یا اختلال در یکی از مراحل ۴گانه پاسخ های جنسی(میل جنسی، برانگیختگی، ارگاسم و فرونشینی) اتفاق می افتد؛ هرگونه مشکل یا اختلال در یکی از این مراحل را به عنوان بدکارکردی جنسی یا ناتوانی جنسی تعریف می کنیم. چنین مشکلاتی ممکن است در دوره های زمانی مختلف و به دلایل متعدد در زندگی هر فردی اتفاق بیفتند، با این حال زمانی می توانیم از واژه بدکارکردی یا ناتوانی برای آن ها استفاده کنیم که این قبیل مشکلات به طور مداوم رخ داده و منجر به پریشانی و ناراحتی عمده برای فرد یا زوج گردد و رضایتمندی جنسی و کیفیت زندگی جنسی آن ها را مختل نماید. ادامه مطلب …
«انسان و رفتار جنسی(۱۳)» به قلم دکتر غلامحسین قائدی
افراد مختلف به شیوه های گوناگون رفتار جنسی خود را ابراز می دارند، تجلی رفتار جنسی از فردی به فردی دیگر بسیار متفاوت بوده و در گستره زندگی و نوع روابط بین فردی، متاثر از عوامل گوناگونی است که رفتار جنسی فرد را شکل داده اند. هویت جنسی، گرایشات و تمایلات جنسی، احساسات و هیجانات، آموزه هایمان، ارزش ها و باورهای فرهنگی و اجتماعی مان در بستر روابط بین فردی مان، تنوع گسترده ای از رفتارهای جنسی را ایجاد کرده است. معانی پشت پرده این رفتارها نیز در همان بافت ارتباطی و در گستره زندگی مان متفاوت خواهد بود. برای مثال بوسیدن یک رفتار جنسی تلقی می گردد؛ اما در روابط بین فردی گوناگون معانی متفاوتی دارد؛ بوسیدن همسر ممکن است به منظور آغاز معاشقه صورت گیرد، بوسیدن یک دوست ممکن است به معنای صمیمت و محبت باشد. در این مبحث می کوشیم گستره ای از رفتارهای جنسی متفاوت را در بافت ارتباطی مورد بررسی قراردهیم و رفتارهای جنسی متنوع را توصیف کنیم. …. ادامه مطلب
«به بهداشت خواب فرزندتان توجه کنید » به مژده پورحسین
خواب نقش بسیار مهمی در بازسازی و ترمیم بدن به عهده دارد . وقتی که می خوابیم ، مواد مغذی جذب بافت های بدن و مغز می شوند . کودکان وقتی که می خوابند رشد می کنند . وقتی فردی دچار بی خوابی می شود ؛ عملکرد روزانه و توانایی اش برای یادگیری به طرز جدی در معرض خطر قرار می گیرد . کودکی که به اندازه کافی نمی خوابد یا مدام از خواب می پرد ، غالبا کم توجه است و در یادآوری یا فکر کردن در مورد مسائل ، مشکل دارد و بیقرار است . با توجه به تاثیر قابل توجه خواب بر یادگیری و خلق و خوی کودک در طول روز ، بسیار تاکید می شود که والدین به بهداشت خواب فرزند خود اهمیت دهند . بهداشت خواب به مجموعه آداب و کارهایی گفته می شود که باعث خواب کافی در طول شب و هشیاری کامل در روز می شود . ادامه مطلب
«جملاتی که والدین نباید از آنها استفاده کنند » به قلم مژده پورحسین
والدین باید به نحوه رفتار و ارتباط خود با فرزندانشان توجه بیشتری نشان بدهند. آنها باید در انتخاب کلمات و نحوه بیان آنها دقت کنند و بدانند حرف هایشان مستقیم روی فرزندشان تاثیر می گذارد. یک جمله ساده ناامیدکننده از سوی والدین می تواند ذهن کودک را مدت ها درگیر کرده و او را سرخورده کند…. ادامه مطلب
پرسش و پاسخ -۱۰
چراتمام دلایل بیمیلی جنسی درخانمهارابه وضعیت جسمی وروانی خانمهاربط میدهید چرایکی از دلایل را نفرت ازهمسر و زندگی اجباری به دلیل وجود فرزندنمیدانید؟
v بی میلی جنسی چه در زنان و چه در مردان دلایل متعدد و البته پیچیده ای دارد و شاید به جرات بتوان گفت که این دلایل با یکدیگر عجین هستند. مجموعه ای از دلایل پزشکی، روانی، ذهنی و بین فردی می توانند منجر به بی میلی جنسی در زنان و مردان گردند ادامه مطلب …
«اسکیزوفرنی» به قلم دکتر غلامحسین قائدی
تعریف اسکیزوفرنی:
اسکیزوفرنی اختلالی است که مشخصه اصلی آن اشفتگی در تفکر، رفتار و هیجان است. تفکر مختل که در آن افکار و اندیشه ها ارتباط منطقی با هم ندارند. ادراک و توجه ناقص، نبود ابرازگری هیجانی، ابرازهای نامناسب، رفتارهای اشفته، باورهای عجیب و غریب وتوهم ها از دیگر نشانه ها هستند. ادامه مطلب …
«اختلال وسواسی جبری» به قلم دکتر غلامحسین قائدی
تعریف:
یک نوع اختلال اضطرابی مزمن است که با افکار و امیال پایدار و مهارناپذیر(وسواسهای فکری) و نیاز به تکرار پی در پی اعمال خاص(وسواسهای عملی) مشخص می شود. همه ما ممکن است گاهی چنین افکار و رفتارهایی داشته باشیم اما برای انکه تشخیص اختلال داده شود این افکار و رفتارها باید باعث رنج و ناراحتی چشمگیری در فرد شود یا در عملکرد شخصی وی اختلال ا یجاد کند. ادامه مطلب …