معرفی کتاب

مدیریت اضطراب اجتماعی
درمان مبتنی بر رویکرد شناختی رفتاری


این کتاب در سال ۲۰۰۰ توسط دبورا هاپ و همکاران در دو جلد راهنمای درمانگر و کتاب کار مراجعین تالیف شده است که در سال ۱۳۸۹ توسط دکتر غلامحسین قائدی و همکاران ترجمه شده و توسط انتشارات دانشگاه شاهد چاپ شده است. آنچه که در ادامه می خوانید از مقدمه نویسندگان درباره کتاب می باشد:

هدف ما از نگارش کتاب راهنمای درمانگر، فراهم ساختن همراه مناسبی برای کتاب دیگرمان ـ کتاب کار مراجعان‌ـ «مدیریت اضطراب اجتماعی: رویکرد درمانی شناختی‌ـ رفتاری » است. امیدواریم این کتاب، کار شما با مراجعین دارای اختلال اضطراب اجتماعی را تسهیل کند. کمک به مراجعین برای غلبه بر اضطراب اجتماعی، اغلب چالش برانگیز و گاهی نیز ناامید کننده است، با این حال ما معتقدیم در بیشتر موارد این کار ارزشمند و مفید است.خوشحال هستیم آنچه را که از طریق کارهای پژوهشی و تجاربمان با دیگر درمانگران،‌ یاد گرفته‌ایم، در اختیارتان می‌گذاریم.
کتاب اول ما با عنوان ” درمان اضطراب اجتماعی: کتاب کار مراجع با رویکرد درمان شناختی – رفتاری” ( هپ، هایمبرگ، جاستر و ترک، ۲۰۰۰) و این راهنمای درمانگر، در مورد ماهیت اضطراب اجتماعی ، تکنیک های شناختی و رفتاربی برای مقابله با آن و نحوه اجرای بهتر این تکنیکها و نیز چگونگی حل و فصل مشکلاتی که طی درمان پیش می آیند، اطلاعات بسیاری را در اختیار درمانگران می گذارند. امید آن است که ارائه این راهنمای درمانی به متخصصین بالینی، به انتشار گسترده تر این درمان تأیید شده، به لحاظ تجربی کمک کند و در مورد ماهیت درمان اضطراب اجتماعی پژوهش های بیشتری را برانگیزد و در نهایت اینکه زندگی افراد مبتلا به اثرات مخرب این اختلال را بهبود بخشد.
متخصصین بالینی که قصد اجرای این برنامه درمانی را درند، لازم است ابتدا ” کتاب کار مراجع” را بخوانند زیرا “راهنمای درمانگر” با این فرض نوشته شده است که خواننده با مطالب کتاب مذکور آشنا است. پس از مطالعه “کتاب کار مراجع” ، اکثر متخصصین بالینی می توانند برای رهبری جلسات درمانی منحصراً بر ” راهنمای درمانگر” تکیه کنند. همچنین وب سایتی به آدرس www.Oup.com/us/ttw که حاوی اطلاعات بیشتری در مورد جزئیات طرح جلسه درمانی است، راه اندازی شده است. در ” راهنمای مراجع” به این وب سایت اشاره شده است. فصول ابتدایی کتاب ” راهنمای درمانگر” به این مورد می پردازد که ما چگونه کاربردهای این درمان را در نظر می گیریم و اطلاعات زمینه ای بیشتری در مورد اضطراب اجتماعی و درمان آن فراهم می کنیم. بعلاوه توصیه هایی در مورد ارزیابی پیش، پس و در خلال جلسات درمان ارائه می دهیم. در فصول میانی خلاصه ای از هر فصل از کتاب کار مراجع، برای ارجاع آسان تر ارائه شده است و نکاتی جهت دستیابی به مفاهیم مهم و مرتبط کردن آن مفاهیم با تجربه مراجع فراهم می کند. فصول پایانی عمدتاً بر نحوه انجام مواجهه های اثربخش، از قبیل نظراتی برای مواجهه و توصیه هایی برای رفع مشکلات رایج در این زمینه تمرکز نموده اند.
————————————————————————————————————————————————–

EZTERAB_copy

——————-