چاقی و سلامت ج ن س ی


چاقی بیماری است که معمولا با اضافه‌شدن توده چربی در بدن شناخته می‌شود. افراد چاق معمولا تنبل بوده،‌کمتر تحرک داشته و بیشتر اوقات خود را به شکلی منفعل سپری می کنند. این عدم فعالیت، اضافه وزن را برای آن‌ها به دنبال داشته و باعث می شود چاق‌تر شده و سلامتی شان به خطر بیفتد. افراد چاق معمولا در دو گروه طبقه‌بندی می گردند: گروه اول افرادی هستند که از همان ابتدا چاق بوده و به عبارتی چاق به دنیا می‌آیند و گروه دوم آن‌هایی هستند که به دلایل گوناگون (فیزیکی و روانی)در طول زندگی با افزایش توده چربی مواجه شده و چاق می‌شوند.افراد چاق از هرگروهی که باشند دارای مشکلات متعددی در زندگی اجتماعی، فردی، شغلی و زندگی و فعالیت ج ن س ی خود هستند.
تاثیرات چاقی بر روی سلامت کاملا مشخص هستند،‌اما تاثیرات آن بر روی سلامت ج ن س ی هنوز کاملا شناخته شده نیستند. ماهیت ج ن س ی به عنوان مجموعه نگرش‌ها،‌ رفتارها و افکار ج ن س ی در نظر گرفته می‌شود. ماهیت ج ن س ی به عنوان بخشی از شخصیت ما تعریف می‌گردد و دامنه وسیعی از ویژگی ها را در بین افراد مختلف شامل می‌شود و بنابراین مفهومی فراتر از داشتن آمیزش ج ن س ی را در برمی‌گیرد. مولفه‌های فیزیکی (آمیزش ج ن س ی)، مولفه‌های روان‌شناختی (طرحواره‌های شناختی) و مولفه‌های فرهنگی (سبک‌های ج ن س ی) است. زمان زیادی از این موضوع می گذرد که مطالعات نشان داده است شرایط پزشکی خاص نظیر چاقی می تواند سلامت ج ن س ی را تحت تاثیر قراردهد. اما حساسیت‌های خاصی که معمولا این موضوع به دنبال دارد باعث شده است که به شکل خاص و کاملا مجزا به این موضوعات پرداخته نشود. اما وضعیت هرچه باشد کیفیت زندگی ج ن س ی افراد چاق به دلیلاضافه وزن تحت تاثیر قرارگرفته و مشکلات متعددی را برای این افراد ایجاد نموده‌است.
چاقی و بویژه چاقی مرضی دامنه گسترده‌ای از مشکلات فیزیکی را به همراه دارد. افرادی که از چاقی رنج می‌برند به احتمال بیشتر درگیر بیماری های جسمانی می‌گردند، انرژی کمتری دارند، از افسردگی و عزت نفس پایین رنج می برند و مشکلات متعدد ج ن س ی را تجربه می‌کنند.
افراد چاق ممکن است در جامعه طرد شده، و به دلیل وزن بالایشان کمتر مورد توجه قرارگیرند، مشاغل مناسب نداشته باشند، نتوانند به شکل مناسب و معمول در فعالیت‌های اجتماعی مشارکت کنند و بنابراین عزت‌نفس‌ و خودکارآمدی‌شان به مخاطره بیفتد. عزت نفس پایین و به طبع ان تصویر بدنی ضعیف شکل‌گرفته در این افراد، می‌تواند برروی سلامت ج ن س ی آنان تاثیر منفی بگذارد. مشکلات ج ن س ی ناشی از چاقی در مردان بیشتر از زنان شناخته شده‌است. دلیل آن شاید مسائل بیولوژیکی ناشی از چاقی و تاثیر آن برروی عملکرد ج ن س ی مردان (از قبیل بدکارکردی نعوظ) باشد، ‌اما این دلایل هنوز کاملا شناخته شده نیستند.
عملکرد ج ن س ی مردان چاق به خوبی مردان نرمال نیست. چاقی در مردان ممکن است باعث شود که آن‌ها میل ج ن س ی ک%