تاثیر منفی الکل بر روابط ج ن س ی همسران

الکل و سایر مواد مخدر از دو جنبه می توانند بر زندگی ج ن س ی فرد تاثیر بگذارند.
یکی بعد جسمانی و دیگری بعد روانی. بعد روانی اثر خود را هم از طریق خلق فرد و هم از طریق مسایل رفتاری و ارتباط بین فردی نشان می دهد. اتفاقی که می افتد این است که مصرف الکل و مواد مخدر در کوتاه مدت با برداشتن مهار های روانی به فرد حس اعتماد به نفس داده و در نتیجه این تصور ایجاد می شود که میل ج ن س ی اش افزایش یافته است، در حالی که این طور نیست و مصرف این مواد در درازمدت موجب کاهش میل ج ن س ی و افزایش وابستگی فرد به آن ماده می شود. ضمن اینکه الکل علاوه بر تاثیر روی روان فرد می تواند عوارض کوتاه مدت یا درازمدتی روی عملکرد ج ن س ی داشته باشد.
در ابتدا الکل با برداشتن مهارها و کم کردن سطح خودآگاهی و از بین بردن اضطراب، به فرد احساس اعتماد به نفس بیشتری می د هد و چون خاصیت تضعیف کنندگی سطح هوشیاری دارد، برای بارهای اول فرد می تواند زمان طولانی تری به رابطه ج ن س ی اش ادامه دهد و دیرتر به انزال برسد اما در درازمدت چند اتفاق می افتد. یکی آنکه ممکن است فرد شرطی شود و فکر کند برای آنکه یک رابطه ج ن س ی مناسب داشته باشد باید حتما الکل مصرف کند و در غیر این صورت رابطه ج ن س ی خوبی نخواهد داشت. این شرطی شدن در نهایت مشکلات خاصی مانند انزال زودرس و ناتوانی ج ن س ی را به همراه خواهد داشت.

الکل همچنین می تواند به صورت غیرمستقیم موجب اختلال در عملکرد ج ن س ی افراد شود. به این شکل که بیماری های ناشی از مصرف الکل مانند ناراحتی قلبی و فشارخون هم می تواند به طور ثانویه موجب اختلال عملکرد ج ن س ی در فرد شود. همچنین در درازمدت الکل روی کمیت اسپرم ها در مردان و قدرت باروری آنها تاثیر می گذارد. در مورد خانم ها این شرطی شدن برای مصرف الکل ممکن است موجب اختلال در عملکرد ج ن س ی و همچنین موجب وابستگی فرد به آن شده و در زمان بارداری ایجاد اشکال کند.

دکتر غلامحسین قائدی
روان پزشک کلینیک سلامت خانواده و عضو هیات علمی دانشگاه شاهد

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *