تاثیر منفی سیگار بر توانایی ج ن س ی

اگر فردی سالم و پاک باشد، به مخاطرات و معضلات آن فکر می‌کند و به اینکه اگر آلوده شود آینده‌اش تحت تاثیر قرار می‌گیرد. اگر پدر و مادر باشد، به فکر فرزندان و آینده آنها و راهکارهایی برای جلوگیری از آلودگی آنان می‌افتد. اما نکته‌ای که این هفته می‌خواهم به آن اشاره کنم، تاثیر اعتیاد به سیگار و مواد مخدر بر روابط بین‌فردی و مخصوصا روابط زناشویی است.
در هر جامعه‌ای یک سری باورهای نادرست وجود دارد. از جمله باورهای نادرستی که در خیلی‌ از جوامع، از جمله در جامعه ما، وجود دارد استفاده از مواد مخدر برای بهبود عملکرد ج ن س ی افراد است. یکی دیگر از باورهای نادرست، عدم حساسیت در خیلی از افراد و خانواده‌ها در مورد سیگار و وابستگی‌ به آن یا سایر مشکلات ناشی از آن است. برای مثال، حساسیتی که خانواده‌ها در مورد سایر مواد در زمان انتخاب همسر، به آن دارند، در مورد سیگار وجود ندارد؛ هر چند در خیلی از موارد سیگار دروازه ورود به مصرف سایر مواد است.
تأثیر سیگار بر توانایی ج ن س ی مردان

سیگار ماده مخدری است که بسیار رایج است و افراد و خانواده‌ها عموما خطرات ناشی از آن را نادیده می‌گیرند و به آن به عنوان یک ماده مخدر توجه نمی‌کنند که البته در مورد قلیان وضع بدتر هم هست. تحقیقات مختلف نشان داده است مردانی که سیگار می‌کشند، دو برابر غیرسیگاری‌ها به اختلالات نعوظ مبتلا می‌شوند. همان‌طور که می‌دانید ماده‌ای که در سیگار وجود دارد را به اسم نیکوتین می‌شناسیم. نیکوتین یک اثر تنگ‌کنندگی روی عروق دارد و موجب عدم خون‌رسانی مناسب به بافت‌های مختلف بدن از جمله ناحیه تناسلی می‌شود. در نتیجه در طولانی مدت بر اثر مصرف سیگار یا قلیان صدمات جبران‌ناپذیری به دیواره عروق خونی وارد می‌شود. حال از آنجایی که برای ایجاد نعوظ، باید خون وارد آلت تناسلی بشود، وقتی این عروق دچار تنگی بشوند، نمی‌توانند خون کافی به آلت برسانند و این امر موجب ‌می‌شود که نعوظ کاملی ایجاد نشود.

اولین تحقیقات که به تاثیرسیگار روی اختلال نعوظ پرداخت در سال ۱۹۸۶ میلادی انجام شد و این فرضیه مورد تحقیق قرار گرفت که سیگار علاوه بر مشکلات قلبی عروقی و ریوی، مشکل نعوظ هم در مردان ایجاد می‌کند. بر این اساس در این تحقیق مطرح شد که افرادی که روزانه حتی ۲ نخ سیگار می‌کشیدند، نسبت به غیرسیگاری‌ها نعوظ کمتری داشتند. در سال ۲۰۰۱ هم مقاله مروری نسبتا جامعی در مورد تاثیر سیگار بر اختلال عملکرد ج ن س ی مردان منتشر شد که نشان داد سیگار اختلال عملکرد ج ن س ی ایجاد می‌کند که بیشتر هم اختلال در نعوظ است و دیده شد اختلال نعوظ در سیگاری‌ها شایع‌تر و حدود ۴۰ درصد و در غیرسیگاری‌ها این رقم به ۲۸ درصد می‌رسید.
تأثیر سیگار بر توانایی ج ن س ی زنان

در مورد خانم‌ها مصرف سیگار و ارتباط آن با اختلال ج ن س ی ، مورد پژوهش و بررسی دقیقی قرار نگرفته است اما در متون علمی در این زمینه اشکالاتی در فرآیند ج ن س ی خانم‌ها گزارش شده است. در طی مرحله پیش‌نوازی که شرط لازم برای برقراری رابطه زناشویی است اندام‌های ج ن س ی زنان مثل مردان نیاز به گردش خون مناسبی دارند که موجب حساس شدن این نواحی در خانم‌ها می‌شود اما زمانی که یک زن سیگار می‌کشد، گردش خون در آن نواحی هم مختل می‌شود و سیگار از لغزندگی آن می‌کاهد و فرآیند ج ن س ی از ابتدا دچار اشکال می‌شود و فرد لذت کافی و مناسبی از رابطه زناشویی‌اش نمی‌برد اما ترک سیگار می‌تواند لذت ج ن س ی را چه در خانم‌ها و چه در آقایان افزایش ‌دهد. ضمن اینکه ترک سیگار در خانم‌‌ها می‌تواند از بروز چین و چروک‌ پوست جلوگیری ‌کند و بر جذابیت ظاهری ج ن س ی فرد بیفزاید.

مشکل دیگری که اخیرا در خانم‌ها زیاد شده، سرطان پستان است که سیگار خطر بروز این بیماری را هم افزایش می‌دهد. اگر خانمی به دلیل مصرف سیگار دچار سرطان پستان شود، به هر حال یکی از اعضای ج ن س ی خود را از دست می‌دهد. در چنین حالتی در برخی افراد برداشتن سینه می‌تواند بر عملکرد ج ن س ی و تصور ج ن س ی فرد از خودش و شریک زندگی‌اش‌ تاثیر ناخوشایندی گذاشته و کارکرد ج ن س ی آنها را دچار اشکالاتی عمده کند.
تاثیر سیگار بر روابط بین‌فردی

نکته‌ دیگری که باید به آن اشاره داشت وجود اشکالاتی است که بوی بد سیگار ایجاد می‌کند و موجب آزار فرد مقابل می‌شود. البته در بعضی افراد ممکن است استشمام بوی سیگار‌ سبب تحریک ج ن س ی شود اما این امر عمومیت ندارد و در بیشتر مردم حالت تنفر ایجاد می‌شود. همچنین بوی بد سیگار، نامناسب بودن بهداشت دهان، رنگ زرد دندان‌ها و… می‌تواند موجب اختلال در روابط بین‌فردی و به دنبال آن، اشکال در روابط ج ن س ی ‌شود. همچنین در مردان، سیگار موجب زردی انگشتان و موهای صورت و اندام‌ها می‌شود و ظاهر نامناسبی ایجاد می‌کند که همه اینها سبب دوری زوجین از هم شده و به صورت مستقیم و غیرمستقیم اختلالات زناشویی ایجاد می‌کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *