«چه موقع نیاز به تاییدطلبی ناسالم می شود ؟؟؟ » به قلم مژده پورحسین

شاید شما بسیاری از لحظات حال خود را صرف جلب تایید دیگران می کنید یا نگران عدم تاییدهایی هستید که قبلا با آنها مواجه شده اید . اگر تایید در زندگی شما به صورت یک نیاز درآمده باشد باید برای از بین بردن آن دست به کار شوید . تایید به خودی خود ناسالم نیست و در واقع تعریف و تمجید دلپذیر و لذت بخش است . تایید دیگران هنگامی تبدیل به یک نقطه ضعف می شود که به جای اینکه تنها یک میل و خواسته باشد به صورت نیاز در آید . ادامه مطلب …

«چگونه بر کابوس های شبانه فرزندتان غلبه کنید ؟» به قلم مژده پورحسین

کابوس های شبانه می توانند هم برای والدین و هم برای کودکان دردسر ساز باشند . کودکان مضطرب بعد از کابوس غالبا با جیغ کشیدن از خواب بیدار می شوند و یا به سمت اتاق مادر پدرشان می دوند . شما به عنوان والد به طور غریزی می خواهید تا کودکتان را آرام کنید که البته این تلاش شما کاملا قابل درک است . روش شما برای کمک به کودکتان برای کنار آمدن با این کابوسها ممکنست روش مناسبی برای روبرو شدن با اضطرابهایش در درازمدت نباشد . ادامه مطلب …

 

 

خدمات مشاوره و روانشناسی در رابطه با « بهداشت و سلامت جنسی در کودکان و نوجوانان »

تربیت را می توان رشد طبیعی استعدادهای آدمی دانست و تعلیم و تربیت جنسی یکی از پر رمز و رازترین و سخت ترین تربیت هاست . اغلب والدین خودشان درباره مسائل جنسی آموزش های لازم را دریافت نکرده اند و حتی ممکنست به سختی و با ناراحتی درباره این موضوع با والدین خود صحبت کرده باشند . جنسیت از لحظه تولد تا آخر عمر هر انسان نقش مهمی را در زندگی او ایفا می کند . کار اصلی والدین این است که اطلاعات لازم را در اختیار فرزندشان قرار دهند تا آنها بتوانند با آگاهی انتخاب کنند و زندگی خود را بنا نهند . اگر والدین بتوانند مسائل جنسی را با فرزند خود مطرح کنند و فضای مناسبی را برای گفتگوی باز توام با احترام و شرم و حیا بوجود بیاورند ، در سنین بلوغ و نوجوانی هم می توانند به خاطر همین فضای باز ، راهنمایی های لازم را در اختیار فرزندشان قرار دهند اما اگر به موقع اقدام نکنند تعلیم و تربیت جنسی نه برای آنها و نه برای فرزندشان طبیعی نخواهد بود و هر دو طرف از نزدیک شدن بهم احساس ناراحتی خواهند کرد و این خطر وجود دارد که کودکان و نوجوانان پاسخ های خود را از منابع غیرمعتبری همچون همکلاسی ها ، منابع اینترنتی و … تامین کنند .

ادامه‌ی خواندن

«انواع برخوردهای اجتماعی با جنس مخالف » به قلم مژده پورحسین

انسان موجودی اجتماعی است و مسیر رشد و تکامل او از متن اجتماع می گذرد . هر فردی در اجتماع بیشترین وقت خود را صرف برقراری ارتباط با دیگران اعم از هم جنس و غیر هم جنس می کند . در دنیای امروز برای انجام فعالیت های خود ناگزیر از برقراری ارتباط با دیگران هستیم . بنابراین باید فکر کنیم و بیاموزیم که چگونه به بهترین شکل این ارتباط را برقرار سازیم . در ارتباط است که انسان ساخته و پرداخته می شود البته اگر در این ارتباط جنبه های انسانی در نظر گرفته نشود پیامدهای منفی و مشکلات فراوانی را به وجود خواهد آورد . ادامه مطلب …

«به تعویق انداختن ( اهمالکاری )» به قلم مژده پور حسین

یکی از شایع ترین مشکلات مراجعان در سنین نوجوانی و جوانی ، مسئله اهمالکاری و یا به عبارتی به تعویق انداختن امور درسی و تحصیلی و حتی وظایف شغلی می باشد .به تعویق انداختن کارها ، تله ای است که ما گاهی اوقات گرفتار آن می شویم . کیست که ادعا کند تا به حال کار یا وظیفه ای را به زمان دیگری موکول نکرده باشد ؟ کیست که تا حالا انجام کاری را به دقیقه نود محول نکرده باشد ؟ ادامه مطلب …

«خطاهای والدین در تربیت فرزند» به قلم مژده پورحسین

گاهی چنین پیش می آید که فرزندی با کارها و رفتارهایش باعث ناراحتی و آزردگی والدینش شود . در این موقع آن پدر یا مادر تلاش می کند تا با حرف زدن راه درست و رفتار صحیح را به فرزندش یاد دهد اما در برخی شرایط صحبت های آن پدر یا مادر نه تنها مفید و موثر نمی باشد بلکه باعث خستگی خود آن والد و یا ایجاد احساس حقارت ، اضطراب و اعتماد به نفس پایین در فرزندش می شود . در اینجا به مهم ترین خطاهای والدین در حرف زدن با فرزند اشاره می کنیم . به تاثیر هر جمله روی فرزند دقت کنید : ادامه مطلب …

«چرا کودکم دروغ می گوید ؟» به قلم مژده پورحسین

« بارها به او گفتم که دروغگو دشمن خداست ، ولی انگار اصلا یادش نمی مونه . هر چی بهش می گم که نباید دروغ بگه یا دعواش می کنم فایده ای نداره . دیروز دخترم گفت که دوستش اون رو کتک زده . هفته قبل می گفت دوست دیگه اش اون رو مسخره کرده . روز بعد گفت دوچرخه اش شکسته شده . روز دیگه می گفت عروسکش پرواز کرده . واقعا نمی دونم چطور باهاش رفتار کنم ؟ »

«عشق بدون قید و شرط به فرزندان » به قلم مژده پورحسین

در ذهن کودک کم سن وسال ، پدر و مادر موجودات بسیار قدرتمندی هستند که کنترل همه امور را بدست دارند . آنها هستند که می توانند مهر و عشق و حمایت شان را به کودک ارزانی کنند . بچه ها از همان دوران کودکی می آموزند که چهره های خندان و صداهای خوشایند نشانه مهر و عشق و احساس امنیت هستند . ادامه مطلب …

«به بهداشت خواب فرزندتان توجه کنید » به مژده پورحسین

خواب نقش بسیار مهمی در بازسازی و ترمیم بدن به عهده دارد . وقتی که می خوابیم ، مواد مغذی جذب بافت های بدن و مغز می شوند . کودکان وقتی که می خوابند رشد می کنند . وقتی فردی دچار بی خوابی می شود ؛ عملکرد روزانه و توانایی اش برای یادگیری به طرز جدی در معرض خطر قرار می گیرد . کودکی که به اندازه کافی نمی خوابد یا مدام از خواب می پرد ، غالبا کم توجه است و در یادآوری یا فکر کردن در مورد مسائل ، مشکل دارد و بیقرار است . با توجه به تاثیر قابل توجه خواب بر یادگیری و خلق و خوی کودک در طول روز ، بسیار تاکید می شود که والدین به بهداشت خواب فرزند خود اهمیت دهند . بهداشت خواب به مجموعه آداب و کارهایی گفته می شود که باعث خواب کافی در طول شب و هشیاری کامل در روز می شود . ادامه مطلب

«جملاتی که والدین نباید از آنها استفاده کنند » به قلم مژده پورحسین

والدین باید به نحوه رفتار و ارتباط خود با فرزندانشان توجه بیشتری نشان بدهند. آنها باید در انتخاب کلمات و نحوه بیان آنها دقت کنند و بدانند حرف هایشان مستقیم روی فرزندشان تاثیر می گذارد. یک جمله ساده ناامیدکننده از سوی والدین می تواند ذهن کودک را مدت ها درگیر کرده و او را سرخورده کند…. ادامه مطلب